Restauracja & Bar 511
Smakuj. Win z winnicy Białe Skały, lokalnych serów, ryb i mięs. Poczuj zapach słynnych jurajskich ziół, w tym naszych ulubionych oregano i macierzanki. Spróbuj przetworów przygotowywanych według tradycyjnych receptur mieszkańców Jury.
Nasza kuchnia to też ukłon w stronę Jury francuskiej, skąd pożyczamy niektóre wina oraz tradycyjne pomysły kuchni międzynarodowej. Łączymy produkty od lokalnych dostawców, miejscowe zioła i komponujemy kartę, która swoją unikatowość czerpie z naszego otoczenia.
“Menu tutejszej restauracji pięknie wpisuje się w lokalny koloryt kulinarny. Oparte jest na starannie wybranych produktach pochodzących od okolicznych rolników. Inspirowane smakami regionu dania, które trafiają na stoły gości, serwowane są w nader współczesnej interpretacji. Każde jest pięknie skomponowane, lekkie, z dużą ilością warzyw - w sam raz, aby w przyjemny sposób i bez wyrzeczeń połączyć regeneracyjny pobyt w spa ze smakowitą dietą."
-GAULT & MILLAU POLSKA
Wędzonego pstrąga i jurajskiego jesiotra dostarcza nam Pan Jan Grzanka z Cieślina, jurajskie zioło - naszą ulubioną macierzankę zbieramy sami na pobliskich łąkach i skałach, potem szeroko wykorzystując w naszej kuchni. Znajdziecie ją w koktailu Macierzanka, w ślimakach od Sakowskich i niektórych deserach. Konfitura z lokalnej borówki - brusznicy powstała w oparciu o rodzinny przepis założycielki hotelu.
Kuchnia 511 bazuje na świeżych sezonowych produktach od regionalnych dostawców. To, jak są wytwarzane, jest dla nas równie ważne, jak sam smak.
Tuż obok Słonecznej Skały nagrzewanej słońcem znajduje się niezniszczona wielkomiejskim zgiełkiem uprawa naszej winorośli. Sprawdź gdzie produkujemy nasze wina i daj się zachwycić!
Godziny otwarcia:
ndz — czw: 13:00 – 22:00
pt — sob: 13:00 – 23:00
Rezerwacje:
+32 746 28 12
p.dachowski@poziom511.com